بهینه بهینه سازی سرعت سایت

9 روش بهینه‌سازی سرعت سایت نکات کلیدی بالا بردن سرعت سایت شرکت نرم افزاری فیدار سئو تبریز

این ویژگی به کاهش حجم فایل‌های CSS، HTML و JavaScript کمک می‌کند و در نتیجه سرعت بارگذاری صفحات افزایش می‌یابد. آیا می‌دانستید که افزایش سرعت سایت می‌تواند مانند یک قدرت فوق‌العاده شما را در دنیای وب به موفقیت برساند؟ سایت شما مانند شخصیت ابرقهرمانی «فلش» در دنیای فیلم‌ها و کمیک‌ها است؛ سریع، دقیق و همیشه آماده خدمت‌رسانی! افزایش سرعت سایت درست مانند قدرت بی‌نظیر فلش می‌تواند شما را در دنیای وب متمایز کند. همان‌طور که فلش با سرعت شگفت‌انگیزش مأموریت‌ها را انجام می‌دهد، سایت شما نیز باید به همان اندازه سریع باشد تا رضایت کاربران را جلب کرده و تجربه‌ای روان و بی‌نقص ارائه دهد. در این بخش، به تست و بهینه سازی مداوم سایت خود برای بهبود سرعت بارگیری و عملکرد آن می‌پردازیم. با استفاده از ابزارها و خدمات مختلف، شما می‌توانید سرعت بارگیری سایت خود را تست کنید و نتایج را تحلیل کنید تا بهینه سازی لازم را اعمال کنید.

TTFB بالا اگر زمان شروع بارگذاری طولانی است، زمان پاسخ‌دهی سرور و ارائه‌دهنده DNS خود را بررسی کنید. ممکن است نیاز باشد سرور یا میزبان وب خود را تغییر دهید یا تنظیمات آن را بهینه کنید. بهبود این معیارها نه تنها باعث تجربه بهتر برای کاربران می‌شود، بلکه بهبود رتبه در نتایج جستجوی گوگل را نیز در پی دارد. اگر نیاز دارید زمان در دسترس بودن وب‌سایت (Uptime) و سرعت واکنش سرور را بررسی کنید، این ابزار انتخاب مناسبی است. همچنین، انتخاب یک شرکت هاستینگ با ارائه خدمات پشتیبانی و مشاوره موثر می‌تواند در حل مشکلات فنی و بهبود کارایی وب‌سایت شما تاثیرگذار باشد.

باید بدانید که قرار دادن تبلیغات زیاد در داخل سایت به شدت عملکرد وب سایت را کاهش می دهد. تبلیغات بیش از حد یا تبلیغات با بارگذاری آهسته باعث افزایش نرخ پرش می شود و بر قابلیت عرضه در بازار آنلاین تأثیر منفی می گذارد. زیان‌های مالی ناشی از نرخ‌های پرش بالا بیشتر از مزایای مالی واگذاری فضاهای وب‌سایت وسیع به تبلیغ‌کنندگان است. در دنیای سایبری، کمپین های بازاریابی سنتی به تنهایی نرخ تبدیل را بدون بهبود تجربه کاربر وب سایت (یعنی بدون بهبود سرعت سایت و ریسپانسیو بودن وب سایت) افزایش نمی دهند. کش مرورگر به ذخیره‌سازی فایل‌ها و اطلاعات سایت در مرورگر کاربران کمک می‌کند تا در بازدیدهای بعدی سرعت بارگذاری افزایش یابد. خب توی این مقاله سعی کردیم بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرس رو بهتون معرفی کنیم که هم رایگان باشه، و هم واقعاً روی سرعت سایت شما یه تأثیری بذاره.

این موضوع به تنهایی ضربه بزرگی به نرخ تبدیل‌های بالقوه وارد می‌کند، چون خیلی بعید است بعد از این تجربه، آنها دوباره به سایت ما مراجعه کنند. پیشنهاد می‌کنیم برای درک بهتر این موضوع مروری بر مقاله‌ی «سئو تکنیکال» داشته باشید. ابزار های زیادی برای ردیابی نتایج 404 و حذف آنها وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. قبل از ایجاد هر گونه تغییر، مهم است که ابتدا سرعت وب سایت را اندازه گیری کنید. اندازه گیری معیارهای خاص به شما امکان می دهد عملکرد وب سایت خود را قبل و بعد از تغییرات مقایسه کنید و به شما اطلاع می دهد که آیا تغییرات شما واقعاً کار می کنند یا خیر. استفاده از تمام فضای کدنویسی موجود، حذف فضاهای اضافی، تورفتگی و فاصله خطوط در حالی که خوانایی کد حفظ می شود، اندازه کلی هسته وب سایت و فایل های فرانت اند را کاهش می دهد.

ما در فیدار سئو تبریز روش‌های بهینه سازی سرعت یک سایت را که در افزایش سرعت سایت وردپرسی نیز موثر هستند به طور کامل بررسی کرده و تحلیل می کنیم. وب سایت های مدرن کدگذاری شده در CSS در دانلود محتوا از سرورهای میزبان به درخواست مرورگرها به طور موثر و دقیق بهتر هستند. اما عدم نوشتن کد CSS به روش مطلوب و بهینه، باعث کند شدن سرعت وب سایت شود. چون با این کار می توانید بازدید از صفحه را افزایش و نرخ پرش را کاهش دهید. وقتی یک وب‌سایت از CDN استفاده می‌کند، محتواهای استاتیک (مانند تصاویر، فایل‌های CSS و JavaScript، ویدیوها و اسناد) در سرورهای لبه (Edge Servers) کش یا ذخیره می‌شوند. هنگامی که یک کاربر به وب‌سایت مراجعه می‌کند، CDN درخواست او را به نزدیک‌ترین سرور هدایت می‌کند تا محتوا از آنجا بارگیری شود.

خود سازده این افزونه گفته که ما همه قابلیت‌های افزونه‌های محبوب مثل WP Rocket، WP Fastest Cache و W3 Total Cache داریم. همین‌طور یکی از ویژگی‌های این افزونه هماهنگی با برخی CDN ها مثل Cloudflare هست. برای دانلود و استفاده از افزونه افزایش سرعت لود سایت وردپرس از لینک زیر استفاده کنید. برخی از پلاگین‌ها هر چند ضروری هستند اما روی سرعت سایت تاثیر منفی می‌گذارند؛ به همین دلیل بهینه سازی آنها باید در دستور کار قرار بگیرد. به طور مثال در افزونه ووکامرس که برای سایت‌های فروشگاهی نصب می‌شود باید گزینه‌های رهگیری سفارش و پیشنهادهای بازار غیر فعال شوند تا سرعت سایت خصوصا در قسمت پیشخوان افزایش یابد. Cloudflare با ارائه SSL رایگان، ارتباطات بین کاربران و سرور شما را رمزنگاری می‌کند.

شما می توانید از پلاگین هایی همچون پلاگین WP Fastest Cache، پلاگین وردپرس سوپر کش (wp super cache) و پلاگین WP Rocket استفاده کنید و سرعت سایت خود را افزایش دهید. اعمال تنظیمات بهینه بر روی سرور، از جمله تعیین فایل فشرده، تعیین حجم برخوردها (buffer size) و فشرده‌سازی منابع، به سرعت سایت و سئو سایت کمک می‌کند. تعیین فایل فشرده به افزایش سرعت انتقال داده‌ها کمک می‌کند، زیرا حجم فایل‌ها کاهش یافته و زمان لازم برای بارگذاری آنها کاهش می‌یابد. استفاده از سیستم کش نه تنها به کاهش زمان لازم برای بارگذاری صفحات کمک می‌کند، بلکه فشار زیادی را از سرورها نیز کاهش می‌دهد. این بهبود در سرعت و کارایی سایت، به تجربه کاربری بهتری منجر می‌شود و همچنین می‌تواند به بهینه‌سازی مصرف منابع سرور کمک کند. CDN یا شبکه توزیع محتوا مجموعه سرورهایی هستند که در نقاط مختلف زمین مستقر شده‌اند و وظیفه‌ی آنها ذخیره‌سازی یک نسخه از سایت ما برای کاربران است.

این به این دلیل است که مرورگر و وب سرور باید به‌جای اینکه فقط یک بار داده‌ها را ارسال کنند، دائماً داده‌ها را به صفحه مقصد ارسال و دریافت کنند. سایت هایی که تغییر مسیرهای زیادی دارند می توانند تأثیر منفی بر عملکرد داشته باشند. شما می توانید از ابزارهایی مانند کنسول جستجوی گوگل برای شناسایی صفحاتی که باعث تغییر مسیر می شوند استفاده کنید و موارد غیر ضروری را حذف کنید. بهینه‌سازی و مینیفای کردن کدهای CSS و JavaScript باعث کاهش حجم فایل‌ها و افزایش سرعت بارگذاری می‌شود. پیش از آنکه به فکر افزایش سرعت سایت خود بیفتید، لازم است وضعیت فعلی آن را مورد ارزیابی قرار دهید. بسیاری از سئوکاران و همچنین Maile Ohye، یکی از کارمندان گوگل، بر این باورند که کاربران تمایل دارند زمان انتظار برای بارگذاری سایت حداکثر ۲ ثانیه باشد.

ترکیب این فایل ها با ابزارهایی مثل Grunt، Gulp  و  Webpack قابل انجام است. فشرده سازی فایل‌ها را هم نیز می‌توان با استفاده از ابزارهایی مثل Gzip انجام داد. عملکرد پایگاه داده برای وب سایت هایی که محتوای داینامیک استخراج شده از پایگاه های داده پشتیبان را حفظ می کنند، بسیار مهم است. باید مکانیزمی برای شناسایی و هشدار نسبت به عدم دقت در انتقال داده ها وجود داشته باشد. توجه به فضای دیسک رایگان در سرورهایی که میزبان وب‌سایت‌ها هستند، به جلوگیری از خطاها و از دست دادن داده‌ها که منجر به شکسته شدن لینک‌ها و در نهایت کاهش عملکرد وب‌سایت می‌شود، کمک می‌کند.

بعد از شناسایی این صفحات با کمک افزونه‌های ریدایرکت 301، این صفحات را به مرتبط‌ترین صفحه سایت ریدایرکت می‌کنیم. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله ریدایرکت 301 چیست را مطالعه کنید. Tbt به همراه Lcp مهم‌ترین معیار تعیین امتیاز سایت ما در Page Speed Insights است. این معیاری است که به تعامل کاربران با صفحه ارتباط دارد و مدت زمانی را که یک صفحه قادر به دریافت ورودی از کاربران نیست، اندازه گیری می‌کند. برای اطلاعات بیشتر در مورد بهینه سازی این مورد پیشنهاد می کنیم مقاله «tbt چیست» را مطالعه کنید.

وقتی سایت شما به سرعت بارگیری می شود، بازدیدکنندگان را برای مدت طولانی تری درگیر می کند و به شما کمک می کند نرخ تبدیل را افزایش دهید و تجارت را بهبود بخشید. همانطور که میدانید هرچه سئو سایت شما بهینه تر باشد، کاربران بیشتری به سایت شما مراجعه کرده و از خدمات شما استفاده می کنند. از جمله یکی از مهم ترین خدمات سئو که موجب افزایش رضایت تجربه کاربری برای کاربران می باشد، بهینه سازی سرعت سایت می باشد. چرا که کاربر با ورود به سایت شما به سرعت مطالب و خدمات شما را مشاهده کرده و در نتیجه راحتی بسیار زیادی با سایت شما خواهد داشت. بنابراین کاری که شما باید انجام دهید تا کاربران بیشتری را به وب سایت خود هدایت کنید این است که سرعت وب سایت خود را افزایش دهید. یکی از مواردی که به شما در زمینه افزایش سرعت سایت کمک می کند افزایش سرعت نرخ تبدیل است.

حتی با کوچکترین ویجت ها مانند Google+ button box، بار عملکرد وب‌سایت از نظر زمان بارگذاری صفحه می‌تواند در برخی موارد تا ۲ ثانیه افزایش یابد. بنابراین تجربه کاربر از نظر عملکرد وب سایت و پاسخگویی، به عامل نهایی تأثیرگذار بر نرخ تبدیل در بازارهای آنلاین تبدیل می شود. کسب و کار اینترنتی قبل از هر چیز در مورد راحتی مشتری و دستیابی به مشتریان بالقوه کارآمد با اطلاعات، محصولات و خدمات مناسب در زمان مناسب است. بدین ترتیب بار روی سرور اصلی کاهش می‌یابد و پاسخ درخواست کاربران از سرورهای نزدیک به آنها داده می‌شود. قالب یک سایت وردپرسی بهتر است توسط شرکت ارائه دهنده خدمات طراحی سایت و زیر نظر تیم سئو انتخاب شود.

امروزه یکی از مهم ترین مسائل برای داشتن یک سئو بهینه برای سایت، بهینه سازی سرعت سایت می باشد. چرا که هر چه سرعت سایت شما بیشتر باشد، کاربر احساس راحتی بیشتری با سایت شما کرده و در نهایت نرخ تعامل و همچنین نرخ بازدید سایت شما بیشتر می شود. شما می توانید با ابزار های بسیار زیادی سرعت سایت و همچنین دیگر مشکلات آن را بررسی کنید. بارها اتفاق افتاده است که در هنگام ورو به سایتی زمان لود آن سایت به قدری طولانی می شود که از ورود به آن سایت منصرف می شویم. سرعت سایت جدا از این مسئله که در سئو نقش مهم و اساسی دارد به نوعی احترام گذاشتن به کاربرانی است که به وب سایت شما مراجعه کرده اند.

این فرآیند با وجود هزاران کد و تصویر، ممکن است بیش از 5 ثانیه طول بکشد و این موضوع باعث خستگی کاربر و افزایش نرخ پرش سایت می‌شود. LAZY LOAD یا لود تنبل این امکان را به مرورگر می‌دهد که پس از ورود به سایت، فقط بخش‌های قابل مشاهده صفحه را دانلود کند و همزمان با اسکرول کاربر، به مرور قسمت‌های پایین‌تر را هم بارگیری کند. هاست تأثیر بسیار زیادی روی کاهش یا افزایش سرعت سایت دارد و متأسفانه اغلب متخصصین سئو از این موضوع آگاه نیستند. برای خرید هاست، حتی ‌الامکان نباید به سراغ هاست‌های اشتراکی برویم، چون در کنار ما چندین سایت دیگر روی یک سرور اختصاصی هستند و استفاده آنها از این منبع، باعث افت سرعت سایت ما می‌شود. وقتی وبسایت به درستی ریسپانسیو طراحی شود، محتوا و تصاویر به اندازه مناسبی برای دستگاه مورد استفاده کاربر بارگذاری می‌شوند.

با استفاده از سرورهای CDN در نقاط جغرافیایی مختلف، محتوا به نزدیکترین سرورها به کاربران ارسال می‌شود، که باعث کاهش تاخیر در بارگذاری صفحات و افزایش سرعت واکنش سایت می‌شود. به عنوان یک قاعده کلی، دانلود فایل های بزرگتر نسبت به فایل های کوچکتر به زمان بیشتری نیاز دارد. زمان دانلود صفحه وب (که به عنوان زمان بارگذاری صفحه نیز شناخته می شود) بستگی به اندازه کل دارایی های محتوایی دارد که از سرورهای میزبان به مرورگر درخواست کننده دانلود می شود. تصاویر حجیم با کیفیت بالا بزرگترین مشارکت کننده در اندازه صفحه وب، کاهش سرعت صفحه و تحریک بازدیدکنندگان که مشتاقانه منتظربرای بارگیری صفحه وب هستند، می باشند. سرعت بالای لود صفحه اولیه، بازدیدکنندگان را درگیر نگه می دارد حتی زمانی که ارائه کل محتوای وب سایت از جمله گرافیک های حجیم طول بکشد. نظارت بر سرعت بالای صفحه اولیه با ردیابی پارامترهایی مانند زمان تا اولین بایت (TTFB) یا انجام درخواست های پینگ از سرورهای وب سایت به طور دقیق زمان بارگذاری صفحه اولیه و آمار سرعت صفحه را توصیف می کند.

در نتیجه درخواست ها و فراخوانی های بسیاری به سمت پایگاه داده ارسال می شود . معمولاً سورس صفحات سایت (همان کدهای HTML نهایی) بسیار مرتب و منظم هستند.. برای نمایش هر خط، به سطر بعدی رفته یا فضای خاصی بسیار زیادی بین کدهای آن وجود دارد. به طور کلی برای افزایش سرعت سایت حتی فایل های html را هم باید دستخوش تغییر کنید . به طور کلی، بهینه سازی سرورها شامل استفاده از سرورهای قوی و قابل اطمینان، تنظیمات مناسب در سرور و بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته است که همگی بهبود سرعت بارگیری و پاسخگویی وبسایت شما را تضمین می‌کنند. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند تا وبسایتی ساده، خوانا و با سرعت بالا ایجاد کنید.

شما با استفاده از این سایت میتوانید سرعت اتصال و همچنین TTFB هر منطقه جغرافیایی را با استفاده از نمودار مشاهده کنید. این ابزار یکی از محبوب ترین ابزار های مرورگر کروم بوده که به آسانی با استفاده از چند دکمه میانبر می توانید سرعت سایت را بررسی کنید. شما از طریق این ابزار می توانید شاخص هایی همچون حجم صفحات سایت، میزان درخواست ها، Document Object Model ، مشکلات جاوا اسکریپت، CSS ، عملکرد سرور و … را با امتیاز های A تا F بررسی کنید. و در نهایت در صورت مشاهده وضعیت نامناسب، ایرادات سایت خود را برطرف نمایید. این ابزار یکی از بهترین ابزار های سنجش سرعت سایت در گوگل بوده که از 1 تا 100 به سرعت سایت شما نمره می دهد.

با این حال، آنها اغلب بخش قابل توجهی از اندازه یک صفحه وب را تشکیل می‌دهند. این امر به ویژه برای تصاویر بزرگ و با وضوح بالا صادق است، که می‌تواند سرعت بارگذاری صفحه را تا حد زیادی کاهش دهد و کاربرانی را که می‌خواهند به محتوای وب دسترسی سریع داشته باشند ناامید کند. توسعه دهندگان و طراحان وب این مشکل را با استفاده از ابزارهای فشرده سازی تصویر مانند ImageOptim یا TinyPNG حل می‌کنند. شما با حذف پلاگین های اضافی می توانید به بهینه سازی سرعت وب سایت خود بپردازید. پلاگین های اضافی، یک وب سایت را از منابع زیادی برخوردار کرده و سبب کاهش سرعت سایت می شوند.

کوچک سازی راهی برای محدود کردن کد و افزایش صفحات وب و فایل های محتوای شما است. این یکی از استراتژی‌های اولیه است که برای کاهش زمان بارگذاری و استفاده از ظرفیت انتقال در سایت‌ها استفاده می‌شود. یکی از متداول ترین مشکلاتی که برای بسیاری از سایت ها ممکن است رخ دهد، به وجود آمدن خطای 404 می باشد. در نتیجه باید این نوع از صفحات را با ریدایرکت کردن آنها به صفحه ای مشابه، حذف نمایید. با انجام ریدایرکت ترافیک تولید شده توسط آن صفحه از بین نخواهد رفت بلکه به صفحه ی جدید منتقل می شود. اگر چه پلاگین ها می توانند برای رتبه سایت در گوگل مفید باشند اما در صورتیکه از آن ها بیش از اندازه استفاده شود موجب می شود که سرعت سایت کاهش پیدا کند.

در واقع سرویس‌های تخصصی این شرکت برای مدیریت همه جانبه روی سایت و سرور طراحی شدند. اگر به فایل‌های CSS ، HTML و JavaScript سایت‌ها نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد که کدها خیلی مرتب در هر خط نوشته شده‌اند. برای فشرده سازی و بالا بردن سرعت سایت وردپرسی، این کدها باید پشت سر هم نوشته شوند. اسکریپت‌های خارجی، کدهایی هستند که از منابع بیرونی داخل سایت ما بارگذاری می‌شوند؛ به طور مثال ممکن است فونت‌های سایت وردپرسی، به جای بارگذاری مستقیم از روی هاست سایت، از گوگل خوانده شوند. استفاده از ابزارهایی مانند Google Analytics ، Microsoft Clarity ، گراواتار و … از مهم‌ترین منابع خارجی محسوب می‌شوند که سرعت سایت وردپرس را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

افزونه‌ای برای مرورگرها که معیارهای عملکرد وب‌سایت را براساس قوانین بهینه‌سازی یاهو تحلیل می‌کند. یک ابزار تست تعدادی از موقعیت‌های جهانی را ارائه می‌دهد و این امکان را فراهم می‌سازد تا زمان بارگذاری وب‌سایت را در شرایط و موقعیت‌های مختلف تست کرده و بهینه‌سازی‌های لازم را اعمال کنید. علاوه بر این، به‌روزرسانی نسخه MySQL می‌تواند به بهبود عملکرد و کارایی پایگاه داده کمک کرده و از امکانات ویندوز جدید استفاده کند. این اقدام نه تنها به حفظ امانت و اطمینان اطلاعات کمک می‌کند بلکه همچنین می‌تواند بهبودهای عملکردی را فراهم سازد که به بهترین شکل از پتانسیل پایگاه داده MySQL بهره‌مند شود. استفاده از CSS بهینه نه تنها ظاهر صفحات را بهبود می‌بخشد بلکه با کاهش حجم فایل‌های استایل و استفاده از تکنیک‌های بهینه‌سازی، زمان بارگذاری سریعتری فراهم می‌آورد. وقتی یک صفحه وب به سرعت باز نمی‌شود، احتمال بسته شدن آن توسط بازدیدکنندگان بسیار بالاست.

از این رو، نظارت دقیق و منظم بر بروزرسانی‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است و به کاهش ریسک‌های امنیتی و بهبود کارایی وب‌سایت شما کمک خواهد کرد. بهینه‌سازی عکس‌ها با تنظیم ابعاد، فشرده‌سازی بدون افت قابل توجه در کیفیت، و استفاده از فرمت‌های مناسب، مانند WebP، به عنوان یکی از اصول مهم سرعت بارگذاری تصاویر مطرح می‌شود. این ترکیب اقدامات بهینه‌سازی، در نهایت، منجر به تجربه سریعتر و بهتر کاربران می‌گردد. به کمک CDN، محتوای سایت شما در سراسر جهان به سرعت ارائه می‌شود، این کار باعث بهبود زمان بارگیری صفحات می‌شود. این عمل باعث کاهش فاصله جغرافیایی بین کاربر و سرور می‌شود و زمان لازم برای انتقال داده‌ها را به حداقل می‌رساند. در این مقاله، به 12 نکته کلیدی برای بهینه‌سازی سرعت وب‌ سایت پرداخته خواهد شد.

این سه جنبه یک ارتباط عاطفی، شناختی و رفتاری بین بازدیدکنندگان انسانی و وب سایت ایجاد می کند. حالا اگر مدت زمان تأخیر، ۱۰ ثانیه باشد، چه اتفاقی می افتد؟ با ۱۰ ثانیه تاخیر، توجه و تمرکز بازدیدکننده به سختی حفظ می شود. احساس بی حوصلگی، ناامیدی و احساس رها شدن معمولاً آنقدر قوی است که بازدیدکنندگان را از بازدید مجدد چنین وب سایت های کندی منع کند. قبل از آنکه به سراغ ادامه بحث یعنی جایگزینی GIF با ویدیوی HTML5 برویم، پیشنهاد می شود، مقاله 5 سایت کاربردی برای فشرده سازی و کاهش حجم تصاویر را مطالعه نمایید چرا که شامل مطالب مفیدی برای داشتن یک سایت خوب است. بدون کشینگ، هر بار که صفحه بارگذاری می‌شود، وردپرس باید اطلاعات را از پایگاه داده بارگذاری کند، که این فرآیند می‌تواند زمان‌بر باشد. اگر سرور شما بار زیادی داشته باشد یا منابع کافی برای پردازش درخواست‌ها نداشته باشد، سرعت پیشخوان وردپرس به شدت کاهش می‌یابد.

این سرویس از سمت یاهو ارائه شده و به طور خودکار بعد از آپلود هر تصویر، بهینه‌سازی رو انجام می‌ده. البته این رو هم بدونید که ترکیب افزونه Smush با افزونه Hummingbird می‌تونه گزینه خوبی باشه. WP Super Cache به صورت رایگان در دسترس همه هست تا با سرویس caching فوق‌العادش باعث افزایش سرعت لود سایت وردپرس بشه. افزونه WP Super Cache مثل موارد 1 تا 5 پکیج کامل نیست؛ اما به صورت تخصصی روی کش کردن سایت کار می‌کنه. همه این موارد باعث شده که W3TC به یکی از بهترین افزونه های افزایش سرعت وردپرس تبدیل بشه.


خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری